Over ons


CHI Academy – Powered by Chinese Shaolin Martial Arts Centrum


Shaolin martial arts is de verzamelnaam voor alles dat met deze krijgskunst te maken heeft ( Kung Fu , Wushu , Chen Tai Chi , Shaolin Boxing ).

Het Shaolin Martial Arts Centrum (Shaolin Kung Fu Den Bosch, Rosmalen en omgeving Brabant) is medio 2000 gestart met lesgeven en richt zich op de ontwikkeling en gezondheid van lichamelijk en geestelijk welzijn, de promotie van de Shaolin Kung Fu krijgskunst en haar cultuur. Vanaf 2013 zullen wij oa. onder de naam Chi Academy verder gaan.

Het centrum is in de jaren 90 oorspronkelijk ontstaan uit de Kung Fu & Tai Chi School in ’s-Hertogenbosch onder leiding van kung fu monnik Shi Xing Peng van de Shaolin Tempel te China.

Voor meer info over het Chinese Shaolin Martial Arts Centrum en de Chi Academy:
www.shaolinmartialarts.nl
www.chiacademy.nl

Bekijk ons promo-filmpje:

Shaolin Tempel
Het Chen Tai Chi heeft sterke invloed vanuit de Shaolin tempel meegekregen en is te vergelijken met de klassieke Tai Chi stijl van de familie Chen. Niet verwonderlijk dat deze vrijwel identiek aan elkaar zijn, aangezien “Chen village” gelegen is nabij het Shaolin klooster (we spreken over een paar honderd kilometers), wat erop zou kunnen duiden dat ze elkaar hebben beïnvloed.

Kenmerken van Chen Tai Chi zijn in het bijzonder de lage standen, het variabele tempo waarin men beweegt en de explosieve krachtontladingen bij diverse bewegingen die in de vormen voorkomen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een dynamische vorm van Tai Chi of die al bekend zijn met andere Tai Chi Quan stijlen en hun horizon willen verbreden, is Chen Tai Chi een interessante optie en uitdaging.

Go to Top