Artikels


Artikel: Train je Qi en wordt sterker!

Ons dagelijks druk bestaan vraagt vaak veel van ons geest en lichaam. Werk, studie, verhuizing, en wat allemaal nog meer. Heb je wel eens dat je na je werk helemaal uitgebrand bent, bijna niet meer kan denken? Of het gevoel dat tijd voorbij vliegt?

Qi
De filosofie achter Tai Chi en Qi Gong geeft daarop antwoord en mogelijk voor jou ook de oplossing. Qi staat “simpelweg” voor levensenergie en iedereen heeft het. Qi staat o.a. voor vitaliteit, gezondheid, energie, het leven. Qi zit in ons, maar het vereist vaardigheid deze goed te gebruiken, te versterken en in balans te houden.

De eeuwenoude kunst Tai Chi is een uitstekend middel om Qi zo efficiënt mogelijk te beoefenen. Maar als je de achterliggende filosofie leert te begrijpen, zul je erachter komen dat ook jouw andere dagelijkse bezigheden je kunnen helpen dit doel te bereiken. “Qi” dient hierbij niet verwart te worden met “Chi” binnen Tai Chi.

Lees hier het complete artikel.

Artikel: Spreken we nou van Kung Fu of Wushu?

Het verschil tussen Kung Fu en Wushu is al vaak bediscussieerd, maar wat is nou echt het verschil? Allereerst de taal: Wushu is Mandarijn en Kung Fu is op de Cantonese wijze geschreven, maar los daarvan, Wushu betekent letterlijk krijgskunst, en Kung Fu betekent letterlijk vaardigheid.

Lees hier het complete artikel.

Artikel: De discussie tussen Traditionele en Moderne Wushu

Sinds enige tijd bestaat er discussie tussen Traditioneel en Moderne Kung Fu (of Wushu). Volgens onofficiele bronnen, zou het één beter zijn dan het andere. Of het andere bezit meer ‘echtheid’ dan het andere. Het is duidelijk dat er wrijving bestaat tussen deze twee. Alsof er een constante spanning heerst tussen moderne beoefenaars en de traditionele ‘tegenhangers’, die niets met elkaar te maken willen hebben. Bang om besmet te worden, zeg maar. Het antwoord op …

Lees hier het complete artikel.

Vragen of opmerkingen
Mocht je naar aanleiding van deze artikelen vragen of opmerkingen hebben, laat het ons gerust weten.

Artikel plaatsen
Indien je zelf een artikel wilt plaatsen, kun je ons het artikel doorsturen. Na goedkeuring (evt. aanpassingen), krijg je hiervan bericht.